Ви є тут

Як правильно вибрати електрочайник

22.01.2021

Без електричного чайника на сучасній кухні не обійтися. Коли вдома гості, збирається за обідом сім'я або хочеться усамітненого відпочинку - завжди виручає чашечка чаю. Моделі постійно удосконалюються і набувають нові функції. Тому часом буває важко відразу розібратися у всіх новомодних опціях перед тим, як вибрати електрочайник. У статті ми познайомимо вас з основними критеріями вибору кухонного гаджета, який задовольнить всі ваші потреби.

Матеріал корпусу

Сьогодні електричні чайники роблять з:

  • металу;
  • пластика;
  • кераміки;
  • скла.

Найчастіше остаточне рішення про купівлю приймається, виходячи з дизайну корпусу. Прекрасно, коли весь інтер'єр гармонізує між собою і все кухонне начиння немов підібранаоз каталогу, але в разі безпеки матеріал має першорядне значення.

Пластик

Відмітна особливість - низька ціна. Хороший електрочайник не повинен містити поліпропілен (маркування PP) - він виділяє шкідливі речовини при нагріванні. Якщо в основі полікарбонат - можна розглядати для покупки. Про це свідчить ще і маркування у вигляді кола з трилисником всередині - емблема відповідності товару санітарним нормам і легальності виробництва.

Нержавіюча сталь

Найчастіше з усіх металів використовують саме сталь. Такі чайники більш довговічні, не постраждають після падінь, але мають більшу вагу, ніж пластикові. Їх корпус більше нагрівається і можна обпектися, особливо якщо вдома є діти. В такому випадку краще підібрати модель з пластиком зовні і металом всередині.

Скло

Самі по собі такі електрочайники дуже тендітні, тому при виготовленні до скла додають пластик або метал, щоб зробити їх міцніше. Користуються популярністю моделі з прозорого скла з підсвічуванням. Єдиний їхній мінус - потрібно часто мити всередині і зовні.

Кераміка

Цей матеріал, як і скло, добре зберігає тепло після закипання і податливий до очищення різними способами. Але також більш крихкий і на порядок дорожче.

Характеристики та додаткові опції

Після вибору матеріалу варто звернути увагу на інші важливі особливості:

  • Обсяг і потужність. Чим вище потужність - тим швидше закипить вода. Усереднені показники потужності для домашнього використання - 2000 Вт, для туристичного варіанту чайника невеликого обсягу (до 1 літра) - 1000 Вт, якщо потрібен обсяг вище 2 літрів - від 2200 Вт.
  • Нагрівальний елемент. Буває відкритий і закритий. Якщо видно спіраль - значить це чайник з відкритим нагрівальним елементом. При його використанні потрібно завжди стежити, щоб вода покривала спіраль. Коштують вони дешевше, ніж другий варіант. Але доводиться частіше чистити їх від накипу. Закритий елемент не буде видно, тому що зверху над ним розташований диск, який покриває всі дно. Його легше чистити, але вода закипає трохи довше.
  • Таймер. Можна запрограмувати час, коли потрібно підігріти воду.
  • Терморегулятор. Якщо часто доводиться студити воду для дитячого харчування, або любите продукти швидкого приготування - придивіться до такої опції.
  • Підтримка температури. Допомагає заощаджувати енергоресурси, щоб не кип'ятити чайник знову.
  • Звуковий сигнал. Сповістить дзвіночком або клацанням, що можна заварювати чай. Для тих, хто забуває, що ставив чайник.
  • Захист від запуску без води. Буває, механічно включаєте тумблер, а воду не налили. Чайник не нагріватиметься, якщо він порожній.

Сподіваємося, наші поради допоможуть вам підібрати не тільки красивий, але і корисний прилад.

Джерело: Блог ROZETKA