Ви є тут

Розумні гаджети для активних людей

29.06.2021

Час, за самим визначенням, не стоїть на місці і своїм рухом сприяє розвитку технологій, що в свою чергу, виливається в появу великої кількості всіляких гаджетів. Новоявлені пристрої призначені для істотного поліпшення якості людського життя. Але якщо одні гаджети потрапляють в категорію предметів непотрібної розкоші, то інші відразу набувають статусу потрібних і навіть обов'язкових аксесуарів для життя людей, що йдуть в «ногу з часом».

Сьогоднішнім трендом життя вже давно стало ведення активного способу життя. Не тільки у нас в країні, але і у всьому світі вважається обов'язковою нормою відвідування тренажерних залів, біг на стадіонах або заняття будь-якими активними видами спорту. Компанії з гучними і відомими торговими марками вже давно роблять бізнес на прагненні людей до спорту. Це стосується не тільки виробництва спортивного одягу, інвентарю або харчування. Є ще один напрямок - випуск спеціальної електроніки. На сьогоднішній день лаври самого популярного гаджета для мобільного телефону належать блютуз-гарнітуру. Якщо людина по роботі хоче і повинна цілодобово залишатися на зв'язку, то без цього помічника обійтися просто ніяк не можна. І водіям, і спортсменам, і всім тим, у кого руки постійно чимось зайняті, а з підключенням дротової гарнітури виникають проблеми, просто доведеться купити bluetooth-гарнітуру і всі проблеми вирішаться в раз.

Не менш корисним при заняттях спортом є ще один гаджет, що має зв'язок з мобільним телефоном - фітнес (розумний) браслет. Даний електронний пристрій створено для носіння його на зап'ясті руки і в залежності від комплектації та функціоналу може перетворюватися в смарт-годинник. З його допомогою людина, пов'язана зі спортом, може відстежувати основні показники життєдіяльності свого організму. Нутрощі самого браслета начинені наборами численних датчиків і сенсорів, які аналізують всю інформацію про всі дії його власника. Ці дані обробляються і зберігаються в тимчасовій пам'яті, тому немає ніякої необхідності знаходження під рукою завжди сполученого з браслетом смартфона. Буде цілком достатнім періодично синхронізувати їх з допомогою спеціального програмного забезпечення. Такий браслет завжди підкаже власнику яка проблема в організмі є і допоможе контролювати процес відновлення. Ще років 20 тому персональний комп'ютер був дивиною, яку міг собі дозволити далеко не кожен. Пройде ще зовсім небагато часу і багато електронних штук, які тільки з'являються зараз, стануть буденністю і людина стане здаватися питанням-а як раніше жили без них?