Ви є тут

Як правильно зарядити акумулятор смартфона?

27.07.2021

Кнопкові телефони і старіші моделі смартфонів дозволяли користувачу самостійно змінювати зношену батарею. У теперішній же час переважна більшість провідних виробників роблять ставку на моноблочну конструкцію. Це стосується не тільки флагманів, а й бюджетних телефонів. Тому будь-який дефект, пов'язаний з акумулятором, змушує звертатися до фахівців. У деяких випадках це буває дуже дорого і вимагає багато часу. Як варіант, можна вибрати акумулятор для телефону і спробувати замінити його самостійно.

Зарядка батареї. Розвінчуємо найпопулярніші міфи

Напевно, багато хто пам'ятає процес калібрування акумулятора після покупки нового телефону. Така процедура стосувалася нікель-кадмієвих батарей і полягала в повній розрядці і зарядці пристрою кілька разів. Це повинно було підготувати наш девайс до тривалої та інтенсивної роботи. Літій-іонний акумулятор, наприклад, використовуваний в сучасних телефонах Apple і доступний тут https://www.aks.ua/catalog/akkumulyator-dlya-mobilnogo-telefona/brand/apple, калібрування не потребує. Цей процес може бути навіть згубним для літієвих осередків, адже вони вкрай важко переносять стан повної розрядки.

Отже, коли необхідно підключати мобільний пристрій до мережі? Найкраще активувати зарядку, коли смартфон видає повідомлення про низький заряд батареї. На думку фахівців ідеальний діапазон, при якому акумулятор відчуває себе комфортно, становить 50 - 90%. До міфів також можна віднести твердження про категоричну заборону переривання зарядки або частому підключенні пристрою до мережі. Сучасні акумуляторні батареї не мають ефект пам'яті, тому короткочасна зарядка смартфона точно не зашкодить, а може бути, навіть буде корисним явищем.

Вибухають батареї?

Всі напевно чули популярне застереження, що не можна залишати смартфон з'єднаним із зарядним пристроєм на всю ніч. Нібито це може привести до швидкої поломки акумулятора або навіть його займання. Однак ця гіпотеза є помилковою. Сучасні смартфони оснащені електронними системами, що не допускають перезарядження батареї. Вибух акумулятора або його здуття можуть бути наслідками використання неякісних зарядних пристроїв. Дешеві аксесуари - це спосіб убити нашу батарею.

Як продовжити час роботи від однієї зарядки?

Дотримання інструкцій по зарядці пристрою - це тільки половина справи. Також варто пройти кілька процедур, які допоможуть нашій батареї зітхнути з полегшенням. Що може збільшити час роботи від однієї зарядки? Перш за все, закриття всіх непотрібних додатків, що працюють у фоновому режимі. Доброю профілактикою також стане відключення невикористовуваних модулів (наприклад, Bluetooth) і настройка оптимальної яскравості екрану.