Ви є тут

Як приготувати чізкейк Нью-Йорк в домашніх умовах?

25.08.2021
Как приготовить чизкейк Нью-Йорк в домашних условиях?

Чізкейк Нью-Йорк - класичний вершковий десерт. Цей ніжний і повітряний ресторанний десерт родом з США готують, використовуючи сир Філадельфія для чізкейку. Спрощений чізкейк по типу Нью-Йорк готується без випікання, але в класичному рецепті без цього процесу точно не обійтися!

Чізкейк Нью-Йорк в домашніх умовах

Час приготування: 120 хвилин;

Кількість порцій: 12

Інгредієнти (для тесту):

  • Вершкове масло: 85 г;
  • Печиво (пісочне): 150 г;
  • Цукор: 1 ст. л.

Інгредієнти (для начинки):

  • Сир Філадельфія: 900 г;
  • Сметана: 280 мл;
  • Цукрова пудра: 250 г;
  • Борошно (будь-яка): 3 ст. л .;
  • Ванільний цукор: ½ ч. Л .;
  • Дрібно натерта цедра лимона: 2 ч. Л .;
  • Лимонний сік: ½ ч. Л .;
  • Яйця: 3 шт.

Покрокова інструкція приготування:

  1. Заздалегідь поставте духовку розігріватися до 180 º С.. Решітку для дека встановіть на середнє положення.
  2. Підготуйте і вирівняйте форму для випікання (23 см). Потім покладіть шматочок пергаменту на бляшану основу, після чого ображати зайвий папір з боків, щоб надлишки виднілися тільки на самому дні форми для випікання.
  3. Для тіста розтопіть 85 грамів вершкового масла в глибокій каструлі. Потім додайте 150 грамів дрібно подрібненого пісочного печива і 1 столову ложку цукру. Тісто має бути вологим і рівним по всьому периметру.
  4. Поступово перекладайте суміш у форму для випікання, щільно притискаючи її до дна. Поставте запікатися в розігріту духовку приблизно на 10 хвилин, після чого залиште охолоджуватися.
  5. Перед тим, як приступити до приготування начинки, збільште температуру в духовці до 220ºС. Використовуйте міксер і збийте 900 грамів вершкового крем-сиру Філадельфія на низькій або середній швидкості до утворення однорідної кремової консистенції (близько 2-3 хвилин).
  6. На низькій швидкості починайте поступово додавати 250 грамів цукрової пудри, потім 3 столові ложки борошна і трошки солі за смаком. Перед тим, як перейти до наступного етапу, не забувайте соскребать залишки начинки зі стінок і лопатей.
  7. Візьміть вінчик. Додайте в начинку ½ чайної ложки ванільного цукру, 2 чайні ложки лимонної цедри і ½ чайної ложки лимонного соку. Збийте 3 яйця і поступово перемішуйте начинку.
  8. Перемішайте сметану і додайте приблизно 200 мілілітрів в миску для збивання. Продовжуйте збивати, поки тісто не стане легким, повітряним і гладким.
  9. Вилийте отриману начинку на попередньо охолоджене тісто. Поставте чізкейк Нью-Йорк випікатися приблизно на 10 хвилин. Потім зменшіть температуру до 110 С. і продовжуйте випікати ще 40-50 хвилин. Готова начинка повинна злегка захитався, але не бути занадто рідкою.
  10. Вимикайте духовку і дайте чізкейк охолонути в ній приблизно 2 години. Після цього можна приготувати глазур на основі залишків сметани, цукрової пудри і лимонного соку, яка допоможе вирівняти всі нерівності на поверхні чізкейку Нью-Йорк.

Після того як приготований десерт повністю застигне, його можна перекладати на тарілку і подавати до столу. І пам'ятайте: головна складова чизкейка Нью-Йорк - сир Філадельфія, в пошуках якого загляньте на сайт procheese.ua!