Ви є тут

5 цікавих і смачних десертів з морозива

13.10.2021

Морозиво – цілком самодостатній десерт, готовий до вживання. Більше того, морозиво https://rud.ua/ru/horeca/ice-cream/ є одним із найбільш популярних ласощів як в Україні, так і в усьому світі. Однак при бажанні на його основі можна приготувати більш складні, але зате і більш багаті та різноманітні на смак десерти. Причому приготувати навіть у домашніх умовах ці ласощі не складе труднощів навіть для кулінара-початківця. Перші два рецепти елементарні, наступні три – більш складні, але й більш цікаві.

Кавовий десерт

Простий рецепт: на 100 грамів морозива треба взяти одну порцію кави (одне еспресо). Морозиво заливається кавою, яка його топить. Десерт можна розмішати, але це опціонально.

Молочний коктейль

Морозиво і пастеризоване молоко береться у пропорції 1 до 1, змішується блендером. Можна додати сиропи на свій смак.

Мафіни з морозивом

Мафіни – це випічка, тож може здатися, що єдиний спосіб об'єднати приготування цих солодощів з морозивом полягає у спільній подачі. Але цей рецепт оригінальніший. Для приготування цих ласощів потрібно:

  • 0,5 кілограмів морозива потрібно поставити розморожуватися у закритому посуді до м’якого стану.
  • Одна плитка шоколаду крошиться ножем на дрібні шматки. Так само, як і пломбір, шоколад можна взяти різний – молочний, чорний або білий, на смак кулінара.
  • До морозива треба додати 180 грамів борошна і 7 грамів розпушувачу, після чого змішати до однорідного стану. Далі додати шоколад. Між додаванням шоколаду і ромішуванням слід перевірити, щоб не було грудочок.
  • Суміш відправляється у розігріту до 180 градусів духовку, де випікається годину.

Готовність десерту перевіряється за допомогою звичайного сірника. А прикрашається десерт додатково шоколадом.

Бананово-карамельний десерт з морозивом

Рецепт такий:

  • 100 грамів будь-яких горіхів треба обсмажити на пательні до хрусткого стану. 
  • Два трохи зелені банани очіщуються та нарізаються кільцями.
  • На сковороді (до горіхів) треба розігріти 30 грамів вершкового масла, бажано із жирністю 82%. Масло має отримати золотий колір, після чого туди потрібно долити 30 мілілітрів води і таким чином ще прогрівати кілька хвилин. В результаті вийде карамель.
  • До неї додаються банани, які обсмажуються у карамелі до 4 хвилин.
  • Карамель заливається у склянки, зверху – кульками викладається морозиво.

Головний рецепт подачі десерту – швидкість. Адже морозиво почте танути, тож варто відразу приступати до його поїдання. 

Десерт з сиром і морозивом

Рецепт приготування:

  • На 250 грамів жирного твердого сиру треба взяти 60 грамів цукру і розтерти їх у відносно однорідну суміш. 
  • Додати 100 грамів пломбіру або іншого морозива і взбити блендером.
  • У чашу викладається подрібнене пісочне печиво, зверху – шар сирної суміші, зверху – шар ягід (полуниці, лохини, чорниці – на смак кулінара).

Так суміш з ягодами чергується, доки вистачить висоти посудини. Печиво має бути тільки внизу.